De Bästa Gaming Datorerna 2024

De bästa gaming datorerna i år som kommer garanterat lämna er nöjda med prestandan och kvalitén i spelen ni önskar spela!

Snabblänkar

  • Mest budget vänliga
  • Inte för dyr, inte för dålig
  • Kraftfullt monster
  • Uppgraderingsbar
  • Passar på ditt skrivbord
  • Hur ska man välja?

En gamingdator, eller gaming PC, är en anpassad dator för spel syfte. Det finns däremot väldigt många alternativ ute på marknaden och det är inte alltid lätt att välja rätt. Förutom att tänka på sin budget behöver man ha lite koll på strömförsörjningen, storleken av enheten, övriga komponenter och faktiskt vilken upplösning du vill spela dina spel på. Om du eller någon i din närhet endast kommer spela några få populära spel på en 1080p upplösning, kanske du inte behöver en rejäl (och dyr) gaming dator. Utan kan istället gå för något lite mer budget vänligt. Idag finns också många teknologier inbyggda i spelen och hårdvaran som hjälper även äldre enheter, att prestera på en OK nivå i nyare spel.

Men om du vill spela på en högre upplösning, exempelvis 1440p eller 4K, kommer du behöva överväga att investera lite mer för din enhet. Då blir det viktigare med att investera i en stark processor (CPU), RAM -minne och grafikkort (GPU) för att ordentligt spela de senaste spelen med en bekväm upplevelse. Oroa er inte, vi kommer specificera respektive dators estimerade prestanda för att hjälpa er göra ert val!

Såhär kan du mäta din kommande upplevelse och välja en gaming dator för just dig


När man talar om gaming datorer brukar man tala om FPS (frames-per-second). Kort och gott handlar det om hur många gånger spelet hinner uppdatera bilden i skärmen medan man spelar. Ett högre FPS värde i spel betyder att bilden uppdaterar sig snabbare per sekund, därav får man en väldigt ”smooth” upplevelse. Ett lägre tal däremot innebär att man kan komma att uppleva att spelet ”hackar”.

Vad är en bra FPS och vad är en dålig FPS i spel?

Alla spel kommer prestera olika även om komponenterna i datorn är densamma. Detta beror på att FPS i spelen påverkas inte bara av komponenterna som så, utan även ens upplösning samt grafikinställningar i spelet.

Ett spel på högsta grafik i en gaming dator med den senaste hårdvaran kan prestera

Listan: De bästa gaming datorerna idag

BÄSTA GAMING DATORN ÖVERLAG

ULTRA GAMING WOW PC

Till butiken

INTRO

Kort beskrivning

Läs mer nedan

BÄSTA BUDGET DATORN

ULTRA GAMING WOW PC

Till butiken

INTRO

Kort beskrivning

Läs mer nedan

BÄSTA UPPGRADERINGSBARA

ULTRA GAMING WOW PC

Till butiken

INTRO

Kort beskrivning

Läs mer nedan

Your Attractive Heading